Danas je 2. a obilježio Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ova tradicija ima duboke korijene u našoj kulturi i pruža priliku za učenike da nauče o važnosti zahvalnosti na hrani koja nam svakodnevno pruža energiju.
Tako su učenici imali priliku pokazati svoje vještine u pripremi kiflica. Naučili su sve o sastojcima i procesima pečenja, ali i povezali kroz zajedničko djelovanje. Učenici su marljivo mijesili tijesto, oblikovali kiflice i budno pratili proces pečenja kako bi na kraju dobili mirisne, svježe kiflice.
Osim toga, kroz razgovore i likovno stvaralaštvo naučili su kako treba cijeniti hranu koja nam je dostupna i kako se trebamo brinuti o očuvanju prirode kako bi buduće generacije također mogle uživati u plodovima zemlje.
Dani kruha su tako obilježeni s posebnom toplinom i sviješću o značaju zahvalnosti i zajedništva. Naši drugaši su pokazali kako i najmlađi članovi naše školske obitelji mogu doprinijeti promicanju vrijednosti koje su nam dragocjene. Ovo je samo jedan od mnogih načina na koji zajedno rastemo i učimo o važnim životnim lekcijama.
Na kraju, zahvaljujemo se našoj školskoj kuharici što nam je pomogla u pečenju.
Učiteljica Jasmina Beck
za fotogaleriju kliknite ovdje


